За Деня на християнското семейство кметът на Мездра Генади Събков посети най-възрастното семейство в града – Баю и Гина Куневи. Двамата са подписали граждански брак в общинска администрация на 2 юни 1957 година. Дългогодишен зам.- директор по икономическите въпроси на текстилния завод „Станке Димитров“, развълнуван посрещна кмета на прага на своята къща. Неговата половинка цял живот е била здравен работник. Отгледали лекар и педагог днес двамата съпрузи се гордеят с постиженията на деца, внуци и правнуци.

Коментарите за техните успехи и проблеми осмислят ежедневието им, Семейство Куневи сподели, че най-тежката диагноза е старостта от която не могат да бъдат излекувани, въпреки цялата кошничка лекарства на масата, съобщават от общинската пресслужба.

Кметът ги поздрави с пожелания за здраве като им подари бутилка вино и сватбени чаши. Днес, след 61 години, двамата имат всичко – двама синове, четирима внуци и петима правнуци. Най-малкият правнук навърши един месец на 21 ноември. Хвалят се с техните постижения и разказват с носталгия за миналото.

Споделят, че няма тайна за дългия семеен живот – трябва взаимно уважение.