В нарушение на Заповед №655/03.10.2016 г. на кмета на община Мездра, с която се определят местата за поставяне на агитационни материали на територията на града и общината, плакати на кандидат-президентската двойка Радев-Йотова са разлепени къде ли не - върху новите автобусни спирки, пешеходния подлез към "Калето” и стадиона, полицейски пункт, сградата на хотела, трафопостове, електрически стълбове и разпределителни кутии на Енергото, Пощата, Газоснабдяване и Кабелна телевизия "Интерсат”.

На редица от специално поставените в града табла пък агитматериалите с образите на Радев и Йотова са разлепени върху вече поставените плакати на техни опоненти, което също е в разрез със законовите изисквания.

Сред най-фрапантните нарушения на кметската заповед са и постери с лика на кандидат-президента на Реформаторския блок Трайчо Трайков, които масово са разлепени на забранени за това места.

За случаи на скъсани предизборни плакати сигнализира наш читател от Зверино.

Преди дни пък на входа на Мездра откъм Ботевград върху постамента с името на града лъсна предизборен плакат на независимия кандидат за президент Пламен Орешарски, подкрепен от ДПС.