В нарушение на Заповед №107/13.02.2017 г. на кмета на община Мездра, с която се определят местата за поставяне на агитационни материали на територията на града и общината, плакати на кандидат-депутата на социалистите са разлепени из целия град - върху автобусни спирки, дървета, пешеходен подлез и подпорна стена, обществени сгради, трафопостове, електрически стълбове и разпределителни кутии на Енергото, Пощата и Газоснабдяване.

Най-фрапантният случай е на входа на Мездра откъм Ботевград и Враца, където ликът на Иван Генов се мъдри върху белокаменния постамент с името на града.

Очевидец сподели, че поставените в нарушение на разпоредбите на Изборния кодекс агитматериали са били разлепени от ударна бригада, която се е придвижвала с черен "Фолксваген Пасат” комби с врачанска регистрация ВР 20 11.

На редица места пък, извън определените в кметската заповед, са поставени агитационни материали с ликовете на кандидатите за депутати на коалиция "Нова република" Радан Кънев, Трайчо Трайков, Мартин Димитров и Дани Каназирева, установи проверка на MediaNews.

От една от политическите сили, регистрирани за участие в парламентарните избори, заявиха, че ще подадат жалба до Районната избирателна комисия, с цел принудително да бъдат премахнати всички неправомерно поставени предизборни плакати на територията на гр. Мездра.