Приключи първата част от обновяването на кръга в центъра на площад "Св. Софроний Врачански“ (бившия пл. "Благоев”) във Враца. Ремонтните дейности бяха извършени от БКС. Работниците съобразиха графика си с натовареното движение на кръстовището, като ремонтираха през късните часове на деня. Вече се работи по втория етап и се полага асфалт около кръга, който е с диаметър 9 м. Във вътрешното пространство ще бъдат засадени различни видове растителност, ще се постави и допълнително осветление. През уикенда за работниците от столичната фирма-подизпълнител високите температури бяха без значение. Един от тях каза, че шефът не им е дал срок, просто е казал да "бачкат, като за световно” и те си знаят какво значи това.

До седмица асфалтът трябва да е положен. Трафикът в почивните дни не се различаваше от този в делничните. Изнервен шофьор не пожела да сподели впечатленията си от строителните дейности, но пък отправи нецензурно послание към "майката” на водния цикъл.

За MediaNews обаче, Иванка Василева и дамският екипаж в нейната кола обясниха, че неудобството за водачите на МПС-та на площада не е кой знае какъв проблем, защото се вижда, че хората работят ударно и скоро кръстовището ще изглежда както трябва.

Според Василева не така стоят нещата с множество от градските улици. "Омръзна ни от дупки и прахоляк, поизнерви се събеседничката ни. Доколкото знам, този воден цикъл отдавна трябваше да е приключен. Раздрънкаха ни се и колите и нервите вече. Кога всички улици ще са с нов асфалт като ул. „Кръстьо Българията“ и отсечката пред областна администрация? Кога ще разберем кой е виновен за удължените срокове и колко милиона са вложени или не са в ремонтите?”

На тези въпроси ние не можахме да отговорим. От работниците на фирмата-подизпълнител разбрахме само, че скоро ще полагат асфалт и на Червения площад в града и ги оставихме спокойно да си "бачкат, като за световно” в жегата на летния ден.