В първата среща "железничарите" загубиха с 19:23 от тима на "Полюс-ТМ" (Плевен). "Локомотив" си осигури преднина от три гола през първата част, когато водеше с 12:9. През второто полувреме обаче плевенчани бяха по-точни и обърнаха резултата в своя полза, печелейки срещата.

Във втория двубой момчетата на Евгени Йоловски надиграха състава на "Левски" с 26:17. Първата част завърши с аванс за "железничарите" (13:9).

В останалите срещи се получиха следните резултати:

„Левски” (Левски) – „Осъм” (Ловеч) 11:16

„Осъм” (Ловеч) – „Полюс ТМ” (Плевен) 27:27

„Интер” (Благоевград) – „Беласица” (Петрич) 34:24

След тези двубои "Локомотив" е втори във временното класиране с актив от 16 точки и голова разлика 280-180, след натрупани осем победи и две загуби. Лидер в подреждането е „Полюс-ТМ” със 17 т. и голово съотношение 294-242. Именно плевенският тим е отборът нанесъл двете поражение на „железничарите”. Трети е „Интер” (Благоевград) с 12 точки, четвърти – „Осъм” (Ловеч) с 8, пети е „Беласица” (Петрич) – 3т и на последното шесто място е „Левски” само с 1т.

Финалите от Държавното първенство при младежите до 19 години са на 30-ти април и на 1-ви май. През първия ден се изиграват две полуфинални срещи. На следващия ден победителите се срещат във финална среща, в която се определя Държавния шампион, а загубилите – в среща за трето място.

Паралелно с провеждането на Държавния финал за разпределение на местата от първо до четвърто се провежда и финален турнир за разпределение на местата от пето до осмо. Той се провежда в рамките на един ден, с две полуфинални и финални срещи.

За финалите на Държавното първенство се класират заелите първо място в трите Национални групи, както и победителя в квалификационния турнир, в който участват класираните на второ място в Националните групи. Паралелно с тях във финала 5-8 място участват загубилите от квалификацията на заелите второ място и за другите две места играят квалификация класиралите се на трето място в националните групи.