Нели и Надежда поддържат тайна връзка месеци наред зад гърба на дългогодишната партньорка на Нели. Когато се наситила на младата си партньорка, Нели решава да прекрати бурната афера. Тогава 15-годишната Надежда заплашва Нели, че ще разкаже всичко на истинската й изгора. Скарват се, Нели вдига ножа и го забива четири пъти в шията на непълнолетната й любовница, доказват разследващите.

При аутопсията е установено, че смъртта е настъпила от кръвозагуба, след като била намушкана четири пъти в шията. Един от ударите с нож прерязал сънната артерия.Разследването по горещи следи бързо стига до 22-годишната тогава Нели, при която Надежда често ходела на гости в Мездра с влак от София. Двете се запознали по интернет и 15-годишното момиче хлътнало по Нели.

Близо шест години след кървавата трагедия Нели проговаря за първи път пред журналисти. "Тя си ме закачаше и много пъти й обяснявах, че нещата между нас не могат да се случат. Бягаше от вкъщи и идваше при мен в Мездра. Някой път се е налагало да се обръщам към Транспортна полиция да си я връщат в София. Тръгва от училище, хваща влака и пътува насам. Казваше, че ме харесва и много иска да бъде с мен, че е влюбена. Което не го приемах за нормално", разказва Панова.

Въпреки това двете поддържат близък контакт месеци наред. В същото време Нели имала сериозна приятелка от Мездра. Въпрос на време е любовният триъгълник да бъде разбит и окървавен. "Моята приятелка не знаеше за нашите контакти с Надежда. Не беше хубаво да й споделям. Накрая Надежда ме заплаши, че ще каже за срещите ни на гаджето ми. Че сме заедно и ще съсипе отношенията ни без значение дали искам. Може би от там тръгна всичко", връща лентата назад Нели. Във фаталната вечер Панова е силно изнервена. Имала неприятности вкъщи и била на силни хапчета.

"Два месеца преди убийството се бях прибрала от Италия. Мислех, че всякакви контакти с Надежда са приключили и повече няма да ме потърси. И изведнъж в 23,30 ч. дойде пред нас. Направо полудях. Излязох навън, поговорихме и се скарахме. Носех си нож, защото имах проблеми с едни местни момчета. Беше станал бой преди това. И го носех не за да убивам някой, а просто ей така, да имам нещо под ръка. Не усетих кога го извадих, всичко стана много бързо. Не беше обмислено. Нямаше хора, беше полунощ. Нищо не си казах, нищо не помислих, нямам представа защо го направих. Не мога да намеря оправдание за постъпката си. Имала съм много по-страшни караници, а от едното нищо и стана белята", описва ситуацията затворничката.

Нели твърди, че съжалява за убийството и не би го сторила, ако може да върне времето назад. "Съжалявам много, това е човешки живот, а не сгазено куче на пътя. С тази постъпка хем си отиде момичето, хем майка ми почина от ядове по мен и тормоз от случващото се. Където и да отида, всеки знае какво се е случило. Отделно съсипах и моя живот. Но не го броя", разкайва се Панова. Лошо впечатление на убийцата прави гражданският иск на родителите на убитата Надежда. "Майката на момичето претендираше за 350 000 лв. кръвнина. Не можах да разбера какво искат повече и за какво ги боли най-вече - за парите или детето им. За какво беше този граждански иск? Осъдиха ме накрая да платя 300 000 лв. кръвнина", разказва Панова.

Тя е една от малкото, които успяват да изплащат постепенно присъдената кръвнина. Зад решетките Нели работи усилено. Веднъж запилява и разпробива части за руските камиони ГАЗ и втори път майстори в строителна бригада. "Взимам 80 лв. заплата общо, защото съм на половин щат. От тях взимам 25 за целия месец. Така на практика, ако не получавам отвън пари, няма как да се оправя. Само за цигарите, които пуша, няма да събирам", споделя Панова и допълва, че се надява на прошка.

"Каквото и да им кажа на близките на убитата, ще бъде излишно. И да поискам прошка от майката на момичето, тя няма да ми я даде. Но все пак се надявам, че някой ще ми прости, дори да не е тя. Не съм го направила умишлено, не съм чак такъв изрод. Говорим за най-нелепото убийство - без кой знае каква причина и мотив. Поне за пари да го бях направила. Аз съм най-нелепата убийца в България", разказва затворничката и добавя: "Тя беше дете и определено имаше бъдеще. Занимаваше се с брейк. Провалих един живот, който не съм създала".

Тя е категорична, че няма приятелство зад решетките. "Всичко е цигари и интереси. За една цигара можеш да си вземеш баничка или кифла. Наркотици и алкохол не можеш да намериш. Има начини да се вкарат, но не е препоръчително. Тук си е затвор от страна на контрол и всичко. Може би е за добро, защото, ако беше по-разюздано, не ми се мисли", казва Нели. "Близки и приятели никога не са ме изоставили и продължаваме да поддържаме контакт. Семейството ми е най-близко. Въпреки всичко не са ме оставили. Абсолютно ме подкрепят - баба ми и сестра ми", разказва Нели.

Източник: pik.bg