Кампанията „Капачки за бъдеще“ стартира преди година и половина, като целта ѝ е масово събиране на капачки в помощ на недоносените бебета. Събраните капачки се продават за рециклиране, а парите от тях се влагат в закупуване на кувьози, които организаторите даряват на малки болници.

Организаторите споделят добрата новина, че със събраните средства са успели да закупят още два кувьоза за болници в страната. От проведената есенна кампания е събрана сума за закупуване на 3 кувьоза. След коледните и новогодишните празници обаче са направени много парични дарения, с които организаторите успяват да поръчат двата нови кувьоза.

От началото на кампанията досега са закупени общо 8 кувьоза. Пет от тях вече са дарени на болници в Червен бряг, Ботевград, Чирпан, Нова Загора и Троян. Шестият кувьоз ще пристигне в болницата в Кнежа на 06.04, а останалите два предстои да бъдат дарени на нуждаещите се от тях малки общински болници. В рамките на седмица организаторите ще съобщят кои са избраните болници. Освен това публикуват на страницата си пълния финансов отчет от началото на кампанията, с който да докажат, че всички дарени средства са използвани за своята цел.

На 13.04.2019 пред Националния стадион в София и пред МЕТРО 1 в Пловдив, както и на 07.04.2019 във Варна, Враца, Плевен, Шумен и Велико Търново, ще се проведе четвъртото голямо събиране на капачки. „Това е само началото!“, пишат организаторите.

Те са сигурни, че през тази година не само ще постигнат целите, които са си поставили, но и ще ги надминат. А те са: 100 000кг рециклирана пластмаса и поне 12 дарени кувьоза!


Източник: uspelite.bg