"Нямам нищо и против Генади Събков, защото 20 години съм го държал като заместник-кмет. Но когато отиваш да се кандидатираш за кмет на общината и едновременно да ръководиш партията - от два стола се пада на земята", допълни Аспарухов.

Моите уважения към него, но явно това момче е свикнало да бъде само на сянка. Когато се показа на слънце, се оказа, че не може да управлява общината. И го казвам категорично. Защото една общност трябва да се води в правилната посока, а през този мандат това не беше вярната посока".

В своето изказване Аспарухов акцентира върху пропуснатите възможности през мандат 2015-2019 г. за привличане на инвестиции по европейските програми и представи Програмата на коалицията за управление на община Мездра през мандат 2019-2023 г.

"Молбата ми е една, скъпи приятели: излезте и гласувайте на 27 октомври, каза в заключение Аспарухов. Ще дойдат всякакви хора да ви заблуждават, че трябва да има балотаж… Не, ако вие ни помогнете - няма да има балотаж. И няма защо да харчим повече пари на държавата. Имаме човешкия потенциал, имаме капацитета, имаме желанието за работа - помогнете ни да бием още на първи тур.

Защото ще дойдем след това, ако има втори тур, да ви молим отново за подкрепа. Ама как да дойдем, като още на 27-ми през нощта ще дойдат при нас от другите политически сили и ще кажат: искаме председател на Общинския съвет, искаме заместник-кмет, искаме места в администрацията, искаме 5 кметски наместници в 16-те села, в които няма да има пряк избор…

Добре, как да се върна в едно село, в което не се избира кмет, примерно в Руска бела или Ослен Криводол, където вече сме представили човек, който цялото село го иска, как да се върна и да кажа на хората, че техният кметски наместник трябва да бъде от партията на… гълъбарите. Ето защо ще бъда изключително задължен към вас, ако ни подкрепите с №68 в бюлетината още на 27 октомври - за кмет на община Мездра, за общински съветници и за кмет на Игнатица."

"Радвам се, че сме заедно с тези хора, защото с тях можем да постигнем добри неща за нашето село, заяви от своя страна кандидатът на Коалиция "АБВ" (ЗНС, ВОЛЯ, АБВ) за кмет на Игнатица Иво Костов. През изминалия мандат наистина много трудно се работеше. Знаете, че нашите села нямат собствен бюджет и ако искахме да направим нещо - то беше едно молене, едно питане, едно ходене по мъките… И накрая нищо не става.

Затова спрях да общувам с Община Мездра още преди 3 години и работех самостоятелно - с помощта на приятели, на спомоществователи, на жителите на селото. Най-лесно беше да кажа, че няма пари и да приключим… Това беше единственият начин да направим нещо в тази обстановка - като се борим сами".

Смятам, че този екип, който е пред вас, трябва да влезе в Общината след 27-ми, за да работим заедно и Игнатица да върви напред, да стане едно образцово село."

Иво Костов представи своята Програма за управление на Кметство Игнатица през мандат 2019-2023 г., която е продължение на свършеното през предходния мандат: циментиране на част от улиците "Георги Димитров" и "Васил Левски" и на цялата ул. "Младост", закупуване на терен за разширяване на гробищния парк, укрепване на свлачището, изграждане на зрителски сектор по Програма "Малки местни инициативи 2019", а със средства от спонсори, лични средства и вложен доброволен труд -изграждане на спортно игрище и на детска площадка в центъра на селото.

"Ако бъда избран за кмет, приоритетите ми през следващия мандат ще бъдат, каза в заключение Иво Костов - асфалтиране на останалата част от ул. "Георги Димитров"; ремонт и циментиране на улиците "Любен Каравелов" и "1 май"; изграждане на нова чешма в м. "Бахчата" и на детска площадка при спортното игрище, както и на кътове за отдих в общинските зелени площи; подобряване на уличното осветление; почистване и поддържане на гробищния парк и вкарване на вода в него; съвместна работа с читалището за запазване на традициите в селото; съвместна работа и подпомагане на Клуба на пенсионера; оказване на съдействие на Църковното настоятелство за поддържане на църквата и парка; поддържане на чистотата в селото, в т. ч. своевременна подмяна на кофите за боклук и недопускане на нерегламентирани сметища; подмяна на тръбите на главния водопровод до м. "Преслап" и подмяна на водопроводите на улиците преди ремонтирането им; продължаване на традицията на фолклорния празник в селото; провеждане всяка година на футболен турнир; съвместна работа с полицията за недопускане на кражби и опазване на обществения ред в селото."

Своята безрезервна подкрепа за Иван Аспарухов като кандидат за кмет на община Мездра и за Иво Костов като кандидат за кмет на Игнатица изразиха кандидатите за общински съветници от Коалиция "АБВ" (ЗНС, ВОЛЯ, АБВ) инж. Георги Валентинов, Катя Йотова, Евгени Йоловски и инж. Николинка Кътовска. На предизборната среща присъстваха също кандидатите за общински съветници Велислава Маринова, Тамара Нетева, Цветелина Стоянова, Владимир Пенчев и Мирослав Аспарухов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

* Платена форма на отразяване на предизборната кампания