"Сега ще ме извините, че преди две години поех този риск и тръгнах по друг път. Но както пише в Библията: Когато тръгнеш по нов път - не трябва да следваш разума си. Защото аз усетих, че имам друга задача. Че имаме друга задача с Вас. Ние можем да оправим един град, да оправим една област, можем да оправим един регион. Но, преди всичко, трябва да оправим държавата си, подчерта Аспарухов.

Ние трябва да направим всичко възможно тези два милиона и половина наши сънародници, които са в чужбина, които са работна ръка и мозъка на България, които струват на България над 50 млрд. лв., а работят за чужди икономики, да могат да се върнат тук, при нас, при своите семейства и близки.

Така че сега имаме друга задача. Затова поех този ангажимент. Затова подкрепих тази огромна промяна в АБВ, когато един достоен човек като Георги Първанов реши да се оттегли и да даде път на младите. Константин Проданов - на 39 г., Мариана Тодорова - на 39 г. Трендафил Величков - на 37 г., Марин Киров - на 31 г. - това е ръководството на АБВ, под 40 г., дори за президент нямат години. Но аз се надявам, че от тези млади хора не само президенти ще има, министър-председатели ще има. Ще бъдат тези, които ще поведат България в правилната посока”, заяви бившият заместник-министър на регионалното развитие и кмет на Мездра четири мандата.

"За нас е огромно удоволствие, че един прекрасен човек, един невероятен прагматик и доказал се професионалист като Татяна Дончева и "Движение 21" застанахме заедно, един до друг, каза още Аспарухов. И така младостта, енергията и опитът - хората, които могат си подадохме ръка, за да тръгнем - хайде, ще го кажа така, защото сме от железничарски град: Трябва да дръпнем стрелката и да хванем правилната посока! Искаме да хванем правилната посока.

Защото България дълго време се движи не натам, където трябва. Ако перифразирам "Алиса в страната на чудесата": "Когато отиваш там, където не трябва и продължаваш да го правиш - непременно ще се провалиш"! Затова трябва да хванем правилната посока.

Трябва да оправим икономиката си. Трябва да нараним децата си и семействата си, скъпи приятели. Едно време когато човек влезеше в мазата на нашите граждани и селяни, казваше: Това не е маза - това е магазин! Защото всички се трудеха. Трябва да помогнем на малкия земеделец, на малкия животновъд, на малкия стопанин. А не, както сега, да отглеждаме по 300-400 дръгливи коне някъде си заради някаква субсидия…

На нашия народ му трябва работа - той сам ще се оправи, подчерта Аспарухов. Затова искаме да променим тези неща. Искаме да поемем по новия път. И затова ни се падна №8. Защото, както казва българинът: "Погледни ме с едното око, та да те погледа и с двете!” Ние в момента имаме две очи…”

„Гласувайте с №8, за да направим един силен център и да атакуваме противниковата врата, апелира Аспарухов. Тя не е българската врата. А вратата, която трябва да ни отвори пътя към по-добър живот, повече работни места, достойни доходи. И в крайна сметка: една добра и просперираща нация.”

"Аз знам, че ние отново ще бъдем заедно. Радвам се, че съм с Вас. Винаги ще бъда с Вас. Нищо чудно и да се върнем, нали?", обърна се риторично към гражданството на Мездра Иван Аспарухов.

Своите заключителни послания отправиха и останалите кандидати за народни представители от коалиция „АБВ - Движение 21”, които присъстваха в залата - д-р Веселка Павлова, Тихомир Машов, Тошко Стоянов, инж. Борислав Попов, Гергана Русинова и Илонка Цоновска.

"Самата аз, а вероятно и мнозина от Вас, знаем каква е цената да подсигуриш децата си, да се опиташ да им дадеш добро образование. С надеждата те да имат по-щастливо бъдеще. Да останат в своята Родина, заяви д-р Веселка Павлова, завеждащ Детското отделение в МБАЛ - Мездра. Но къде са сега нашите деца, които наричахме "Бъдещето на България"? Колко млади хора бяха принудени да напуснат Родината си - и продължават да го правят, търсейки спасение зад граница? Колко родители, баби и дядовци са принудени да оставят семействата си, домовете си, близките си, за да търсят препитание в чужбина?

България има нужда от всички тях, от техния талант и амбиция. Крайно време е да се обединим и колкото и различни да сме един от друг, да направим така, че нашите деца да се върнат тук, за да отдадат своята енергия за развитие на образованието ни, медицината, за една по-стабилна икономика. Ние просто сме обезверени и е време да сложим край на това", каза в заключение д-р Павлова.

"Защо да гласуваш? Защото каквото посееш - това ще пожънеш, подчерта от своя страна историкът Тихомир Машов, уредник в Регионален исторически музей - Враца. Гласувайте за хора, които работят, изхранват семействата си, уважават своите близки. Които са дейни, които искат и които могат".

"На 26 март подкрепете модерното ляво, призова Тошко Стоянов, председател на АБВ в община Мездра. Партия АБВ, която напълно реновира своето ръководство, постави на видно място в него млади, доказани хора, с богат опит, истински професионалисти. Партия с ясна политическа платформа, с чудесна икономическа програма и с ясни послания към всички групи и социални слоеве на обществото. Затова на 26-ти гласувайте с №8 и подкрепете модерното ляво", апелира в заключение Стоянов.

За хубавото настроение на мездренчани се погрижиха популярната българска поп певица Тони Димитрова, музикантите от "Дани Милев бенд" и танцьорите от Ансамбъл "Мездра".

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

* Платен предизборен материал