© Община Мездра

„50 години Празници на културата „Мездра-май“, 50 години… Ако се върнем мислено назад във времето, колко много неща се случиха през тези години, колко събития, колко политически турбуленции станаха… А ние продължихме да празнуваме Празниците на културата. Защото това е духът български!

Това е българският дух. Това е духът, който ще възроди нашата държава. Не материалното. Ние ще оправим улици, ще оправим площади, ще оправим паркове… За нас обаче по-важен е духа, за нас е важно, че душите български поеха по правилния път. И много скоро другите ще ни завиждат. Защото ще разберат, че този прекрасен край, който пренебрежително наричат „северозапа́днал“, всъщност е „северозапа́зен“ край - край, който е съхранил душата си.

Пожелавам Ви радост, благоденствие и нека Св. Георги да продължи да ни пази! И знайте едно нещо: България ще бъде възродена! Бъдете живи и здрави, пазете душите си и обичайте децата си! Честит празник!"

Празничната вечер продължи с концерта спектакъл „Дихание“ и изпълненията на Орлин Горанов и солистите на Симфоничния оркестър на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ - Велико Търново под диригентската палка на Маестро Васил Вълчев.

Културният маратон продължава с третото издание на Международния детски фестивал за естрадна, популярна и народна песен, хип-хоп, модерни и народни танци „Мездра-май” , което ще започне в сряда – 8 май от 16:00 часа.

Снимки: Павел Петров