"Поемаме ангажимент да изведем общинската болница от тежкото финансово състояние, в което се намира в момента, за да може да предоставя качествени здрави услуги на пациентите, каза още Аспарухов. Ще подпомогнем дейността на читалищата и развитието на спортните клубове чрез справедливо разпределение на финансовия ресурс, предназначен за тях. Средства трябва да се дават там, където се работи, а не да се мери с различен аршин."

Като негативи от страна сегашната общинска управа Аспарухов посочи пропуснатите възможности за финансиране на проекти в селата по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. в размер на 10 млн. лв., както и проваления проект за Местна инициативна група, в резултат на което най-вече частният сектор загуби около 8 млн. лв., които можеха да бъдат усвоени от земеделски производители, читалища, фирми и др.

Отбеляза също наложените сериозни финансови корекции на Община Мездра през мандат 2015-2019 г. поради нередности при провеждане на обществените поръчки и некачествено изпълнение на проектите, които надхвърлят 100 хил. лв. и ще се увеличават и занапред.

Акцентира и върху катастрофалната кадрова политика на настоящия кмет на Мездра, в резултат на която повече от 60 служители на ОбА са напуснали или са били уволнени, за сметка на "специалисти" от други общини

"Това, което се случи през последните 4 години, не може да продължава така, категоричен бе Аспарухов. По този начин и с това отношение към хората!"

"Ето защо молбата ми е да гласувате на 27 октомври. Гласувайте за когото предпочетете, преценете сами и изберете. Но гласувайте на първия тур, апелира в заключение кандидатът на Местна коалиция "АБВ”. Защото на втория тур, поради политическите договорки, вашият глас няма да се брои реално! И затова излезте на 27-ми и каквото решите - гласувайте!"

"Ние сме мотивирани да сложим край на най-безличното и най-безперспективното управление на община Мездра от нейното създаване досега, заяви инж. Георги Валентинов, кандидат за общински съветник от листата на коалицията, представител на Земеделския народен съюз.

Ако г-н Събков беше изпълнил своята Програма за управление на общината през мандат 2015-2019 г., сега нашата община щеше да бъде с най-добрата инфраструктура в област Враца - с асфалтирани улици, подменена канализация, водоснабдяване; щеше да има развитие на спортните клубове, културата, здравеопазването… За съжаление, нищо от това не се случи. И отговорът на въпроса: "Защо това е така?", винаги е бил: "Защото все някой нещо ни пречи!".

А когато се дават обещания за каквато и да било сфера, трябва да правиш сметка и как ще ги изпълниш. Защото едно е да имаш желание, да търсиш начин да го направиш, а съвсем друго е - когато не можеш да постигнеш нещо, постоянно да обвиняваш, че някой друг ти е виновен.

Затова ние - хора, с различни политически убеждения, си подадохме ръка и се обединихме. За да върнем Община Мездра там, където й е мястото - в челната редица на България, каза в заключение Валентинов. И да сложим край, веднъж завинаги, на това бездарно и некадърно управление, което има в момента!".

"Нас ни събра това, че ние обичаме община Мездра и хората, които живеят в нея, подчерта инж. Николинка Кътовска, кандидат за общински съветник и ръководител на групата съветници на ПП АВБ през мандат 2015-2019 г. Събра ни това, че имаме енергията за работа, имаме достатъчно силна мотивация и поемаме отговорността в нашата община да се случват хубави неща.

Затова ще работим Мездра да намери своето достойно място сред общините в Република България. Но ще работим и за това: всички жители на общината да усетят професионализма в работата ни и най-вече - човечността в управлението. Все неща, които страшно липсваха през изтеклия мандат.

Искаме да върнем самочувствието на хората от общината. И затова търсим вашата подкрепа днес. Защото само ако съчетаем нашия опит и знания с вашата подкрепа, можем да бъдем силни и да успяваме. И аз ви призовавам да тръгнем към този успех с №68 в бюлетината!", каза в заключение инж. Кътовска.

"Кандидатирах се за кмет, защото съм израснал тук и съм запознат с проблемите на селото, заяви Тодор Тодоров, кандидат на коалицията за кмет на Долна Кремена. Най-много ме мотивира усещането, че тук все едно времето е спряло.

Предвид естеството на работата ми, през последните години пътувам много и виждам как много градове и села у нас се променят към по-добро - по-чисти и по-подредени са, развиват се. А тук нямам усещането за такъв прогрес. На мен, а предполагам и на вас, това не ми харесва.

Затова реших да поема инициативата и да внеса някои положителни промени, най-вече относно визията на нашето село - улици, осветление, изграждане на нови съоръжения, които да са от полза за всички нас.

Вярвам, че всичко това би могло да се постигне, защото съм част от един екип от хора, които имат нагласата да помогнат за развитието на общината, за повишаване стандарта ни на живот. Това е екип, на който трябва да се даде шанс да разгърне своя потенциал, за да реализираме нашите и вашите идеи. Бъдете сигурни, че този екип от можещи и квалифицирани хора няма да ви подведе. Така че, ако искате позитивна промяна, подкрепете ни с №68!", призова в заключение Тодор Тодоров.

На предизборната среща в Долна Кремена присъстваха също кандидатите за общински съветници от Местна коалиция "АБВ" (ЗНС, ВОЛЯ, АБВ) Преслав Христов, Йорданка Иванова, Евгени Йоловски, Антон Асенов, Тамара Нетева, Цветелина Стоянова и Нели Минева.

В последвалата дискусия присъстващите имаха възможност да поставят най-наболелите проблеми, пред които са изправени. Сред тях са изключително лошото състояние на третокласния път от Мездра до Долна Кремена, нередностите при раздаването на общински пасища, мери и ливади на земеделски производители, поголовното изсичане на гори, осигуряването на дърва за огрев на социално слаби лица, състоянието на читалищния салон и на язовира в селото.

"Каквото е състоянието на Долнокременския язовир, такова е и състоянието на общината в момента!", коментира по този повод кандидатът за кмет на Мездра Иван Аспарухов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

* Платена форма на отразяване на предизборната кампания