Учениците, които „списват” вестника, изненадаха приятно своята гостенка с мултимедийна презентация, в която разказаха за нейния житейски път и професионална кариера. Видимо развълнува, Елен Колева благодари на децата за топлото посрещане. ,,Аз съм леко шокирана от това топло посрещане. Мислех си, че това ще бъде просто разговор между мен и учениците, а вие ме направихте истински щастлива'', каза актрисата.

Дискусията продължи със забавно интервю, в което шестокласничките Ния Аспарухова и Поля Пламенова зададоха интересни въпроси, свързани с живота на актрисата и с участието й в телевизионното реалити шоу „Фермата”.

По-сетне Елен Колева сама влезе в ролята на журналист и зададе въпроси на децата за техните най-съкровени желания и мечти. ,,Деца никога не се отказвайте от мечтите си и ги преследвайте до край. Ето аз сбъднах моята детска мечта да станах актриса, всичко е възможно.Танцувайте, пейте, бъдете това, което искате да бъдете '', добави младата актриса.

За финал актрисата с най-сините очи духна заедно с редакционния екип свещичките на тортата по случай 45-ия брой на „Говорящ вестник”, а директорката на училището Галя Богданова й връчи ученически бележник с оценка „Отличен” (6) и я обяви за почетен ученик. Подари й и колаж от снимки на личностите, гостували досега на вестника.

От своя страна Елен Колева написа специално пожелание на „читателите” на вестника: ,,Да бъдеш дете, дори когато си голям, е велико!”

Накрая всички получиха автографи и се снимаха за спомен с гостенката.