По повод Деня без тютюнев дим Теодора Цолова прочете в голямото междучасие по училищната радиоуредба полезна информация за вредите от тютюнопушенето и за алтернативните методи за отказване от този опасен за здравето на човека навик.

"Нека отбележим националната акция "България без тютюнев дим" като накараме пушачите поне за един ден, вместо пари за цигари, да дарят тези средства за благотворителна цел, призова своите съученици и учители Теодора. Ние, учениците от Средно училище "Св. Климент Охридски", решихме да посветим тази благотворителна кауза на малката Сияна от гр. Мездра. Нека протегнем ръка, за да върнем усмивката на малката Сияна и да дарим надежда на нейното семейството!”

Доста зверинчани подкрепиха с усмивка благородната инициатива и дариха кой по 5, кой по 10, дори по 20 лв. Това показа, че добротата и съпричастността все още е жива у хората, а народната мъдрост "Ръка, която дава, не обеднява!" е непреходна.

Само за един час доброволците от Клуб "БМЧК и приятели на Искърското дефиле" събраха сумата от 175 лв. Средствата ще бъдат преведени по дарителската сметката на Сияна Маньовска от Мездра.

Снимки: Борис Кръстев