Специално за Деня без тютюнев дим доброволците от БМЧК-а бяха подготвили мултимедийна презентация, озаглавена "Излекувай себе си”, чрез която разказаха какво причиняват цигарите на мозъка, как вредят на сърдечната дейност и влияят върху бременността, както и как можем да се откажем от тютюнопушенето в името на собственото си здраве, здравето на своите близки и приятели, които като пасивни пушачи също са застрашени.

Състоя се и викторина, в която ученици от началния, прогимназиалния и гимназиалния етап на обучение отговаряха на тематични въпроси, а отборите-победители получиха награди.

Най-много емоции обаче, предизвика занимателната игра, в която преподавателите на децата трябваше да довършат писмено изречението: "Аз не пуша, защото…”. Най-много аплодисменти предизвикаха отговорите на учителя по география Пепи Димитров: "Защото е вредно, грозно и не е модерно” и на ръководителката на клуб БМЧК Петя Илиева: "Защото желая здравословен начин на живот”.

Anti Smoking кампанията завърши с "последен танц”, в който участниците в проявата танцуваха под ритмите на един от култовите евъргрийни на рок група "Сигнал” - "Сбогом”.