По случай празника на любовта и виното подрастващите добротворци представиха по училищната радиоуредба традициите и обичаите, свързани с Трифон Зарезан и Св. Валентини, и организираха Благотворителен сладък базар, в който подредиха домашни сладкиши, приготвени от най-малките ученици с помощта техните родители и баби.

Талисман на благотворителна инициатива бе "Ангелчето на Дядо Добри", в ролята на което се превъплътиха Данита Павлова от Зверино и Фабиана Ивайлова от Оселна.

Празничната програма включваше още презентация за Трифон Зарезан в актовата зала на училището, както и раздаване на саморъчно изработени от децата "валентинки" с послание: "Всичко, от което се нуждаеш, е любов!", на презервативи и информационни брошури "Бъдете влюбени - безопасно!" за превенция на ХИВ/СПИН, сексуално предавани инфекции и сексуално рисково поведение.

На специална церемония бяха наградени с грамоти отличените участници в конкурса за детска рисунка, стихотворение есе на тема "Св. Валентин".

Честването на Трифон Зарезан и на Деня на влюбените продължи с литературно-музикален поздрав към членовете на Пенсионерски клуб "Златица", които се събраха, за да отбележат двойния празник.

Възрастните получиха като подарък от младите червенокръстци и от участниците в проекта "Научи се са даряваш" домашно приготвени сладкиши, картина на тема Трифон Зарезан, нарисувана от Румен Ивайлов, и голямо "Червено сърце на котето", на което да залепят имената на своите любими хора.

В знак на съпричастност пенсионерите също подкрепиха инициативата за събиране на средства за построяването на паметник на Светеца от Байлово Дядо Добри.

Снимки: Борис Кръстев