Един от редовите социалисти в партията - Делян Дамяновски, който е бивш председател на Общинския съвет в Мездра и на Областния съвет на БСП във Враца, задава остри въпроси за скандала към Нинова:

"Като редови социалист, без никакви претенции и амбиции, след вчерашния (б. р. проведен в понеделник) пленум на БСП имам два въпроса:

1. Морално ли е председателят на партията да не се избира в открит и честен избор от делегатите на конгреса, а не в резултат на задкулисни договорки срещу обещания за постове? Аз държа да се разкрие цялата истина около избора на председател на БСП на последния конгрес! И ако е имало такива договорки, очаквам оставки!

2. Има ли членове на ръководството със зависимости и икономически интереси? Ако има, кой носи отговорност за тях и ще бъдат ли отстранени!"

Дамяновски заяви, че не очаква да получи отговор от Нинова, затова ще спази устава на партията и ще отправи официално въпросите си към Националния съвет на социалистите, който е длъжен да му даде отговор.

© Булфото

Според запознати със скандалите, които отприщва отстраняването на Георги Гергов, оттук-нататък на Нинова ще ѝ се наложи дълго да се обяснява как и защо е получила гласовете и на Красимир Янков, който също се кандидатира за лидер на БСП на същия конгрес и получи повече гласове дори от тези на Гергов.

Социалистите припомнят, че още докато Михаил Миков бе председателна партията, се взриви скандал с предлагането на подкуп. Преди още да е избран за председател, Миков споделил пред Сергей Станишев и други


социалисти в кабинета му, че му предлагат подкуп, за да се откаже от битката за лидерския пост.

И твърдят, че ще настояват тази история да се разплете до край и да стане ясно кой точно е предлагал подкупа.

Източник: pik.bg