Трудности с гласуването срещнаха по-възрастните избиратели, които не знаеха как да работят с машината. Някои споделиха, че изобщо няма да дадат своя вот, защото не могат да използват устройството.

В една от секциите в града, още в началото на деня имаше проблеми с машината. В рамките на минути в секция №6, устройството трябваше да бъде рестартирано няколко пъти и наглеждано от техник. Това изнерви някои от хората и те си тръгнаха. Това беше единственият проблем с машинния вот в града.

По данни на РИК-Враца, при обработени 100% Секционно избирателнипротоколи, в града първа политическа сила е партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" с 1096 гласа. Втора е коалиция ГЕРБ-СДС с 1 000 гласа, а трета – БСП - с 675 вота.

На четвърто място мездренчани са поставили „Демократична България – Обединение” с 223 гласа, следвани от „Движение за права и свободи” – с 200 гласа.

Впечатление правят гласовете, събрани от партията на Васил Божков – „Гражданска платформа Българско лято”, която се нарежда на шесто място със 166 вота, изпреварвайки „Изправи се! Мутри вън!”, които имам 163.

Своето доверие на Патриотическото обединение на ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ са дали 136 избиратели.

Другата изненада в резултатите са гласовете на Партия „Възраждане”, която има 84 вота в железничарския град.

Прави впечатление, че Партия „Атака” е изгубила позициите си в града, събирайки само 23 гласа.

В изборните секции бяха взети всички противоепидемични мерки, имаше дезинфектанти, маски, ръкавици, спазваше се и дистанция.