Срещу тази констатация се обяви д-р Ивайло Тодоров от ГЕРБ, според когото здравеопазването в общината е под всякаква критика и да се твърди, че мездренската болница стои по-добре от врачанската, е безотговорно. "Управлението на общинската болница е накадърно, заяви по този повод д-р Тодоров. Лечебното заведение изпитва сериозни проблеми, които се задълбочават с всеки изминал ден и могат да се решат само с промяна в ръководството.” Според него това, което се прави на местно ниво за спасяването на болницата, е крайно недостатъчно.

В отговор Генади Събков заяви, че дори "герой на социалистическия труд” да бъде назначен, няма да може да се справи с проблемите на мездренската болницата. "Да говорим за напъни в тази посока на местно ниво е доста смело, каза кметът на Мездра и гарантира, че Общината подкрепя всячески болницата според възможностите си, включително финансово.

"Докато „герои на социалистическия труд” управляват МБАЛ - Мездра, лекарите ще продължават да бягат във Враца и дори в чужбина, коментира д-р Тодоров. Ваша е отговорността да направите нещо в тази посока. Безотговорно е да не го правите. Защото това касае човешки животи.”

По предложение на Наталия Христова от БСП проблемите на лечебното заведение ще бъдат дискутирани на извънредно заседание на Постоянната комисия по здравеопазване.

Годишният отчет за изпълнение на Програмата за управление на Община Мездра беше приет с гласовете на 12 от присъстващите в залата 21 съветници: тези от БСП, Ивайло Тошев, Десислава Костова и Яна Нинова (ГЕРБ), Мирчо Мирчев ("Либерален алианс") и Наталия Луканова (АБВ). Против бе д-р Ивайло Тодоров (ГЕРБ), а трима се въздържаха - Николинка Кътовска, Мирослав Аспарухов и Тошко Стоянов (АБВ). Останалите петима не гласуваха - Надежда Йорданова (независим), Каролина Кьолер ("Либерален алианс"), Георги Валентинов, Огнян Петров и Димчо Йотов ("Народен съюз").