© БФЛА

Карамаринов ще остане в историята на царицата на спортовете, като един от най-успешните ръководители на федерация. Той бе начело на БФЛА в последните 20 години.

Според устава на федерацията Иван Колев трябва да довърши мандата на Карамаринов, който е до 2025 г. Тогава трябва да се проведе редовното Изборно събрание на БФЛА за всички ръководни органи.

До скоро Иван Колев бе президент на СКЛА „Берое“ – Стара Загора, като под негово ръководство клубът отново стана един от най-големите в България. С помощта на Колев в Стара Загора се проведоха два Балкански шампионата по лека атлетика за мъже и жени (2013 и 2018 г), както и две издания на Европейската отборна купа по лека атлетика за мъже и жени (2015 и 2021 г) и Балканската гала през 2017-та година. Иван Колев е член на Управителния съвет на БФЛА, избран единодушно по време на Общото събрание през септември т.г.

Иван Колев:

„Благодаря на Управителния съвет на федерацията и на всички клубове за оказаното ми доверие. С благодарност за цялостната работа на г-н Карамаринов. Продължаваме работа със същия екип на федерацията. Предстои ни надграждане във времето. За всеобща наша радост имаме страхотно талантливо поколение, което с помощта на федерацията се надявам да покори световни върхове. С г-н Карамаринов като президент на Европейската атлетика моята отговорност е още по-голяма“.

Източник: atletikabg.com