"И в същото време, моите уважения към д-р Михайлова, заплатата на управителя на болницата драстично се разминава със състоянието на дружеството, допълни Аспарухов. 58 хил. лв. годишно възнаграждение - от тях 39 хил. лв. от трудови доходи и още 19 хил. лв. от трудови правоотношения, извън тези за заеманата длъжност.

В същото време си председател на БСП в община Мездра… Трябва да има малко морал, приятели. Аз от тази партия съм научил едно нещо: че освен всичко друго, трябва да имаш морал. И сега да отиваш като Матросов на амбразурата и да защитаваш идеи - какви идеи, като се съсипа всичко по този начин…

Така че, заедно с моя екип, ще разработим Програма за оздравяване на болницата, чрез която в кратки срокове да изведем дружеството от това тежко финансово състояние и задлъжнялост. Защото тя обслужва не само населението на общините Мездра и Роман, но и Е-79, където почти всеки ден стават катастрофи. А представете си какво ще стане сега, когато започне реконструкцията на пътя до Ботевград…"

Ден по-рано Иван Аспарухов коментира тази тема и пред жителите на Моравица: "Ще направим всичко възможно да укрепим много бързо МБАЛ Мездра. Ще сменим ръководството - няма какво да се заблуждаваме! Близки-неблизки, приятели-неприятели, като не си вършиш работата - хайде по пътя… Трябва да стабилизираме болницата, да я обезпечим с необходимия медицински персонал - лекари, сестри… За да може да осигурява качествено и достъпно здравеопазване на всички.

Аз ви обещавам, че това ще го свършим още през първите шест месеца!"

"За мен е голяма чест да се явя за пореден път за кмет на Дърманци, заяви на предизборната среща в това населено място кандидатът на Коалиция "АБВ" (ЗНС, ВОЛЯ и АБВ) за кмет на селото Димитър Тронков. Мисля, че няма какво да се доказвам пред вас. Защото няма човек тук, който да не е опрял до мен и да не съм му свършил някаква услуга.

А какво трябва да се случи занапред в нашето село, аз много добре знам: кои улици трябва да се асфалтират, къде трябва да се вкара вода… И понеже знам с какви капиталови средства разполага Община Мездра, мога да обещая да оправим по две улици на година - толкова могат да се правят във всяко едно село от общината оттук-нататък, минимум.

Но за целта трябва да имаш общински кмет, да имаш общински съветници. Затова ви призовавам да подкрепите с №68 в бюлетината Иван Аспарухов за кмет на общината - човек, който е доказал какво може да направи, да подкрепите кандидатите за общински съветници на Коалиция "АБВ" и мен като кандидат за кмет на Дърманци.

А що се отнася до кофите за смет, които така и не стигнаха до нашето село: Преди един месец от Община Мездра ми казаха, че те са отпуснати, но досега все още не са доставени. Те не дойдоха, както не дойдоха и парите за юбилея на читалището преди три години, както не дойдоха и парите за празника на Дърманци тази есен, както не е платена, поне до този момент, беседката за градинката.

Но ние ще продължим да работим и да правим това, което трябва, каза в заключение Димитър Тронков. Бъдете живи и здрави, уважавайте се и се обичайте!"

Своята категорична подкрепа за Иван Аспарухов, Димитър Тронков и кандидатите за общински съветници на Коалиция "АБВ" (ЗНС, ВОЛЯ, АБВ) изразиха също Катя Йотова и инж. Николинка Кътовска, кандидати за общински съветници на колаицията.

На предизборната среща присъстваха също кандидатите за общински съветници на Местна коалиция "АБВ" (ЗНС, ВОЛЯ, АБВ) Тошко Стоянов, инж. Преслав Христов, Йорданка Иванова, Евгени Йоловски, Антон Асенов, Тамара Нетева, Цветелина Стоянова, Владимир Пенчев и Нели Минева, както и кандидатите за кмет на Моравица - Павел Бошняков и на Зверино - Цанко Цанев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

* Платена форма на отразяване на предизборната кампания