"Причината да се върна с моя екип, да вляза в битката за Община Мездра, след като 15 години бях кмет на тази община, 12 години бях член на НСОРБ, 8 години бяха член на Комитета на регионите в Брюксел, 2 години бяха заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, е само една: Защото през последните 4 години нещата в Община Мездра забоксуваха и тя беше вкарана в глухия коловоз на гарата", допълни Аспарухов.

"Четири години се наслушахме само на оправдания, оправдания, оправдания: "финансов разрив", "колосални задължения", "няма пари" и всякакви други глупости… Огромни лъжи и манипулации, които продължиха цели 4 години. Но както казва Ейбрахам Линкълн: "Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време. Но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време."

Казвам това не, за да злепоставя Генади Събков - това момче достатъчно съм го видял какво може, тъй като четири мандата съм го държал заместник-кмет… Но едно е да си „на сянка”, да си втори и да се криеш зад гърба на първия - и съвсем друго е като станеш първи. Защото "Качиш ли се на ринга - можеш да бягаш, но не можеш да се скриеш." Той се опита цял мандат да се крие зад лъжи и заблуждения.

"Когато си тръгнахме преди 4 години, Община Мездра беше на трето място в България по прозрачност на управлението и по качество на предоставяните административни услуги на гражданите", подчерта още Аспарухов. "Преди 4 години Община Мездра беше на девето място в България и на първо място в Северозапада по усвояване на средства от европейските фондове и по привличане на външни инвестиции. Навсякъде се говореше с уважение за Община Мездра - че върви напред, че се развива. Враца ни завиждаше за това как се развиваме… Сега Община Мездра е в последната десетка от всички 265 общини у нас, по данни на Министерството на финансите, по показателите финансова самостоятелност, финансова устойчивост и инвестиционна активност…

С този екип, с тези хора, които са в листата за съветници на нашата коалиция, искаме да върнем отново Община Мездра в челната десетка на България. Искаме да осигурим външни инвестиции, за да могат да се разкрият работни места. Защото за 4 години в нашата община не беше разкрито нито едно реално работно място. Няма нито един бизнес, който да е привлечен и да е създал работа. Третото много важно нещо е да осигурим финансови ресурс за подобряване на ВиК инфраструктурата, пътната и уличната мрежа на територията на общината."

"Болно ми е да говоря за това, което става в Моравица през последните години”, сподели кандидатът на Коалиция "АБВ" (ЗНС, ВОЛЯ и АБВ) за кмет на селото Павел Бошняков. Най-важното, според мен, са взаимоотношенията между хората, които не са добри, разделението помежду ни, най-вече преди избори. Изборите обаче минават и заминават, а ние после си оставаме разделени. Това е много болна тема за всички нас.

Моята идея е да бъдем единни, да бъдем сплотени, да се събираме по-често, да честваме заедно нашите празници, защото те ни обединяват. Това е едно от нещата, за които ще се погрижа, ако ми гласувате доверие - и ще го направя, бъдете сигурни.

Моето желание е всеки месец да правим общоселски събрания, на които да решаваме заедно какво трябва да се направи за нашето село. Защото без вашата помощ, това няма как да се случи. Ние сме хората, които трябва да решим какво ни е най-необходимо. И оттам-нататък да действаме. Ако продължим да сме разединени, няма как да се получат нещата. Ние сами трябва да си помогнем, а не да чакаме друг да го направи."

Сред останалите приоритети на Павел Бошняков през мандат 2019-2023 г. са възстановяване общоселското празнуване на събора на Моравица - 21 май, поддръжката на гробищния парк, премахване на нерегламентираните сметища в района на селото, подобряване на уличното осветление и др.

"Павел има нашата подкрепа за кмет на Моравица", каза при представянето на неговата кандидатура Иван Аспарухов. "А пък останалото е добре да го решава заедно с вас, да чука на общинската врата - и да вършим работа."

На предизборната среща присъстваха също кандидатите за общински съветници на Местна коалиция "АБВ" (ЗНС, ВОЛЯ, АБВ) Катя Йотова, инж. Николинка Кътовска, Тошко Стоянов, Велислава Маринова, Йорданка Иванова, Антон Асенов, Тамара Нетева, Цветелина Стоянова, Владимир Пенчев и Нели Минева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

* Платена форма на отразяване на предизборната кампания