За влизането през нощта със взлом в жилището на бабата, Г.В. е признат за виновен на първа и на втора инстанция и му е наложено наказание от една година „лишаване от свобода”. Присъдата по второто обвинение за блудство, произнесена от Районния съд и потвърдена от Окръжен съд – Враца е „лишаване от свобода” за две години.

Наложената присъда на основание Наказателния кодекс е Г.В. да изтърпи най-тежкото наказание от горепосочените - две години затвор при първоначален общ режим на изтърпяване на наказанието. Присъдата е влязла в сила и извратеният, брутален тип вече надзърта през решетките на затвора във Враца.

До делото се стигнало, след като бабата познала своя насилник и съобщила на полицията за издевателството му върху нея. От неудобство заради гнусното нападение, за което щяло да й се наложи да разкаже пред съда, възрастната жена не се е конституирала като частен обвинител и не е предявила граждански иск за нанесени неимуществени вреди. Г.В. е осъден да плати по сметка на ОД-МВР-Враца, само направените разноски в хода на досъдебното производство в размер на 556,48 лв.