Видеоуроците ще бъдат водени от учители с богат опит по съответния предмет. Педагозите ще провеждат часовете си по подобие на нормалните занятия в клас. Връзката с учениците ще е дистанционна. Те ще имат възможност да задават въпроси и ще получават задачи за самостоятелна работа, като учителите ще им дават нужните съвети и препоръки. Учебният материал пък ще бъде преподаван съгласно обичайното седмично разпределение на часовете.

Седмокласниците ще имат свободен достъп до видеоуроците от сайта и фейсбук страницата на издателството до края на седмицата. Там ще бъде качен и техният график и часове на излъчване. Първият урок ще се проведе онлайн в реално време. За по-голямо удобство са предвидени няколко повторения на всеки онлайн урок в различни часове.

Като допълнителна подкрепа за учениците до края на учебната година от издателството ще осигурят и безплатен достъп до интерактивните електронни учебници по български език и литература и по математика за всички седмокласници. Електронните учебници са обогатени с множество интерактивни задачи, образователни филми и други електронни ресурси.

Източник: monitor.bg