Пробите се извършиха в лекарския кабинет на ОУ „Христо Ботев“ от екип на РЗИ Враца.

По думите на учителите, тестването е необходимо като профилактика, а и за спокойствие на колектива и родителите.

„Няколко минути са необходими на пробите, за да бъдат отчетени. Всички колеги от ИОУ „Кирил и Методий“ сме отрицателни. Няма скрито носителство“, заяви Красинка Николова – учител по български.

От СОУ „Свети Климент Охридски“ в село Зверино също казаха, че резултатите им са отрицателни.

Резултатите на всички 36 тествани педагози от основните и средни училища са отрицателни. От ОУ "Хр. Ботев"- Мездра са се тествали 14 учители, от ПГ "Алеко Константинов" – 4, от СУ "Св. Кл. Охридски" и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" по 5 учители. От СУ "Иван Вазов"- 8. Направи впечатление, че сред явилите се, нямаше персонал от детските заведения.

Желание да се имунизират по последни данни са заявили 26 от педагозите от общината.

От днес в класните стаи се върнаха и учениците от 7-те класове. В три от училищата в общината - ОУ „Христо Ботев“, СУ „Иван Вазов“ и СОУ ''Свети Климент Охридски'' - с. Зверино няма отсъстващи ученици, като в час са общо 105 деца. В ИОУ „Кирил и Методий“ от 31 седмокласници, само 2-ма отсъстват.

От Министерството на образованието и науката и Министерството на здравеопазването изготвиха график за обучението на учениците: от 4 февруари до 17 февруари присъствено ще се обучават ученици от 7, 8 и 12 клас. От 18-и февруари до 2 март присъствено ще се обучават ученици от 5, 10 и 11 клас. От 4 март до 17 март присъствено ще се обучават ученици от 6, 9 и 12 клас.