Шампионът на Врачанската „А” областна група Околчица (Моравица) ще участва в първото издание на турнира по футбол „Кариана 2016”, който ще се проведе в монтанското село Ерден. Отборът на кмета Коно Жилковски е сред 12-те поканени тима от трите области на Северозапада - Враца, Монтана и Видин, които ще се включат в атрактивната надпревара.

Собственикът на ФК „Кариана” Милан Йосифов е осигурил сериозна сума за наградния фонд и организацията на турнира. Победителят ще получи 10 хил. лв., а неговите подгласници ще вземат съответно - 5 хил. и 3 хил. лв. Мачовете ще се играят едновременно на двата терена в Ерден - единия с естествено покритие, а другия с изкуствено.

12-те тима са разпределени в две предварителни групи. В предварителна група „А” са домакините от Кариана, Бойчиновци, Шурданица (Георги Дамяново), Вихър (Николово), Манастирище и Партизани (Макреш). В другия поток са Околчица (Моравица), Първа атомна (Козлодуй), Ком (Берковица), Миньор Кипровец (Чипровци), Пъстрина 2012 (Монтана) и Огоста (Хайредин)

Турнирът стартира в събота (23 юли), когато на изкуствения терен ще се играят срещите: Бойчиновци - Манастирище от 10:00 ч., Кариана - Партизан от 17:00 ч. и Шурданица - Вихър от 19:00 ч. По същото време на естественото игрище са двубоите Ком - Първа атомна, Миньор Кипровец - Пъстрина 2012 и Околчица - Огоста.

В неделя на естествения терен ще играят Манастирище - Шурданица, Кариана - Бойчиновци и Партизан - Вихър. Паралелно с тях на изкуствения терен са мачовете Пъстрина - Околчица, Ком - Миньор Кипровец и Първа атомна - Огоста.