Днес от 17:00 часа ОФК Локомотив (Мездра) приема на градския стадион новака в групата Септември 98 (Гложене) в среща от втория кръг на шампионата в "А" ОФГ. Двубоят ще бъде ръководен от съдийска бригада с главен рефер Ивайло Живков от Враца. В първи кръг мездренските "железничари” завършиха наравно - 1:1, у дома с актуалния шампион Манастирище.

Междувременно вчера се играха четири срещи от кръга. Дебютиралият успешно през миналия сезон ФК Скала 2015 (Оселна) постигна втора поредна победа. Тимът от Искърското дефиле се наложи в Зверино над Ботев (Криводол) с 3:2. С два гола за домакините се отличи капитанът на отбора Димитър Георгиев (единия от дузпа), а веднъж се разписа Емануил Иванов. Попаденията за гостите отбелязаха Емануил Иванов и Александър Миков.

В дербито на кръга Монолит (Манастирище) победи като гост на изкуствения терен в Мездра Околчица (Моравица) с 2:5. Хеттрик за гостите реализира опитният нападател Георги Иванов, а по веднъж вкараха Веселин Петров и Николай Методиев. Точни за моравчани бяха Петър Иванов и Вангел Вангелов.

Актуалният шампион Манастирище се наложи у дома над Искър 1923 (Роман) с 3:1, след като на полувремето губеше в резултата с 0:1. Веселин Веселинов изведе романчани напред, но с попадения на Александър Александров, Кръстьо Василев и Валентин Лилов домакините в крайна сметка стигнаха до пълен обрат.

В другия съботен мач Ботев (Рогозен) победи като гост Балкански (Михайлово) с 3:0. Голмайстори: Цветомир Ангелов-2 и Северин Илиев.

В последния двубой от кръга днес Миньор 2017 (Згориград) приема Огоста (Хайредин). Другият новак в групата - Ботев (Бърдарски геран), в този кръг почива.