След хикса срещу третия в класирането отбор на „Янтра” (Полски Тръмбеш) Локомотив (Мездра) заема пета позиция във временното класиране с актив от 40 т и голова разлика 42:27. Гостите от Дреновец заемат 11 място с 21 точки и голова разлика 31:57.

Преди двубоя в събота, старши треньорът на „Локомотив” Николай Христозов каза за MediaNews:

„Като цяло стартирахме добре през пролетта и това се дължи на самите футболисти. Успяхме да поизчистим някои неща, в които през есента поизоставахме, но още сме далеч от това да достигнат максимума си и самите футболисти, а и като отбор и да достигнем тази форма, която искам аз, както и всички. Но вторият полусезон ни е като едно обиграване на самите играчи, на линиите, които търсим,за да постигнем още по-добър синхрон”.

Относно мача с Дреновец, Христозов заяви, че през седмицата тренировъчният ритъм малко се е нарушил по обективни причини, но изрази увереност, че момчетата са сериозни и отговорни, и в събота ще се представят добре. Като цяло целите на отбора са да завършат по най-добрия начин първенството и тогава вече ще се обсъждат възможности и евентуални амбиции за влизане в професионалния футбол.

„Основното е да запазим състава. Момчетата, които дойдоха на полусезона, се адаптираха много добре и помогнаха за развитието на отбора. Искам да отбележа, че тези момчета, които останаха, показаха израстване и бързо свикнаха с нещата, които аз изисквам. Мисля, че се получи добра сплав в отбора плюс младите момчета. Искам да акцентирам лично за Иван Кирилов и Йоан Цанев, имаме и Никълъс и Тони, които тренират с нас. Особено за Иван Кирилов, който е основен играч в момента. Поради позицията, на която играе Йоан – централен защитник, той по-рядко влиза в игра. Това е така, защото търсим по-голяма сигурност в центъра на защитата, но пък в моментите, в които е бил на терена, се е представял безупречно. Така че, и ръководството, и феновете, и жителите на Мездра трябва да са доволни, защото в отбора има двама основни футболисти, които са си от града” – допълни старши треньорът.

Ето и останалите срещи от XXV кръг, които ще се изиграят на днес от 17:00 ч

Вихър (Славяново) - Янтра (Полски Тръмбеш)
Ювентус 95 (Малчика) - Академик (Свищов)
Левски 2007 (Левски) - Севлиево (Севлиево)
Дунав (Лом) - Павликени (Павликени)- сл.
Локомотив (Горна Оряховица) - Боруна (Царева ливада)
Етър ВТ II (Велико Търново) - Ботев II (Враца)

Междувременно станаха ясни и наказанията след XXIV- я кръг на Северозападна Трета лига Дисциплинарна комисия към Зонален съвет на БФС гр. В. Търново наказва със спиране на състезателни права за 1 среща седем състезатели - Мартин Димитров- ФК „Боруна“ (Царева ливада), Стефан Гинчев - ОФК „Павликени“ (Павликени)Ивайло Тодоров -„Локомотив“ (Г. Оряховица), Дейвид Симеонов - „Партизан“ (Червен бряг),Кристиан Аначков-ФК „Ювентус- 95“ (Малчика), Асен Медведев - „Левски 2007“ (Левски ) и Антон Петров- „Дреновец“ (Дреновец)

С предупреждения за получени жълти картони са 38 състезатели.

С имуществена санкция в размер на 250 лева и забрана да изпълнява функции (ЗИФ) за 3 срещи ДК наказва Иван Петков, помощник- треньор на ФК „Етър II" (Велико Търново).