След XXIII-я кръг на Северозападна Трета лига отборът наНиколай Христозов заема твърдо пета позиция във временното класиране с актив от 39 точки, и голова разлика 42:26. От началото на пролетния полусезон „червено-черните” са без загуба, записвайки 5 победи и две престижни равенства с първия и втория в групата.

През есента отборът Локомотив (Мездра) спечели домакинството си с Янтра (Полски Тръмбеш) с 3:2, след като направи обрат в резултата през второто полувреме.

Гостите от Полски Тръмбеш са трети с 43 точки и голова разлика 50:35. От началото на пролетния дял те записаха 3 победи, 3 равенства и 1 загуба.

Старши треньорът на Локомотив Николай Христозов заяви, че основната цел в предстоящата среща е, отборът да продължи с добрата игра и да спечели трите точки. Добрата новина за мездренчани е, че няма контузени и наказани играчи.

Ето и останалите срещи от XXIV кръг на Северозападна Трета лига:

20 април 2024 г., събота, 17:00 ч

Боруна (Царева ливада) - Етър ВТ II (Велико Търново)
Павликени (Павликени) - Локомотив (Горна Оряховица)
Севлиево (Севлиево) - Дунав (Лом)- сл.
Дреновец (Дреновец) - Академик (Свищов)
Янтра (Полски Тръмбеш) - ОФК Локомотив (Мездра)
Партизан (Червен бряг) - Вихър (Славяново)

Срещата между Ювентус 95 (Малчика) и Левски 2007 (Левски)ще се играе на неутрален терен, заради наказание с лишаване от домакинство на Ювентус 95.

Станаха ясни и наказанията на Дисциплинарна комисия към Зонален съвет на БФС гр. В. Търново след XХIII кръг на Северозападна Трета лига.

Със спиране на състезателни права за 2 срещи е Георги Денков от ФК „Янтра“ (П. Тръмбеш), а Васил Андреев от ФК „Боруна Царева ливада“ (Царева ливада) и Ахмед Мурад - ОФК „Павликени“ (Павликени) пропускат двубоите на своите отбори в предстоящия XXIV кръг.

27 състезатели са с предупреждения за получени жълти картони.

Със забрана да изпълняват функциите си в една среща е старши треньорът на ФК „Боруна Царева ливада“Христо Иванов и ще заплати имуществена санкция в размер на 62 лева.