© Красимир Свраков

"Тази награда е особено ценна, не само, защото утвърждава работата на кметовете, а и защото победителят се определя чрез вота на хората. Нашата задача е да подпомагаме местната власт и нейните усилия за по-добър живот. Мощен инструмент е програмата "Регони в растеж" – имаме 540 договора на стойност милиард и половина лева. Тези цифри означават модерни и красиви, училища, паркове, улици. Нищо от това нямаше да се случи без неуморната работа на кметовете. Вие сте хората, които са едновременно и строители, и счетоводители и мениджъри... Без вас развитието на регионите на българските градове не би се получило", каза министър Аврамова на церемонията.

В раздел "Малка община" призът отиде при градоначалника на Сливница Васко Стоилков, в раздел "Средна община" - при кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, а в раздел "Голяма община" - при управника на Монтана Златко Живков.

"В нашата община изграждаме здравна, социална, образователна, спортна инфраструктура, правим площади, асфалтираме улици, постоянно подобряваме. Правителството - чрез МРББ изграждат магистрала София - Католина, Министерство на правосъдието изгражда Съдебна палата, а Министерството на транспорта скоростен влак, като ще се изгради една от най-красивите гари е региона. Изградихме невероятни специалисти. Бизнесът сериозно инвестира в нашия град", каза кметът на Сливница Стоилков.

"Тази награда е плод на много усилия от общината. Благодаря на правителството, което подпомагаше за развитието на тази община и на бизнеса, който през тези четири години инвестира в подобряване на нашата община. Тази награда е за всички тези експерти в общинската администрация. Вярвам, че всеки кмет работи в посока нашите общини да стана привлекателни и още по-добро място за живеене", каза кметът на Горна Оряховица инж. Добрев.

"Наградата е жест на внимание към усилията на десетки хора да променим Монтана. Вече пет последователни мандата те ме подкрепяха и ми дадоха най-ценното нещо - уважение, признание и доверие. Всеки един от вас може да си каже „Ние също можем“. Това е малка оценка и за хората от Севрозапада. Тези, които повече от всички се борят с трудностите, десетки хора, които работят за населените си места. Това е награда и за тях", заяви кметът на Монтана Златко Живков.