Поради ковид пандемията и последвалата криза,работата между партньорите е била прекъсната, но вече се очаква и от двете страни откриването на новите програмни схеми за трансгранично сътрудничество, по които Лом и Пантелей заедно ще кандидатстват за финансиране.

Общините Лом и Пантелей са побратимени от 2005 г. и са реализирали пет съвместни проекта. Поводът на посещението на ломската делегация в Ниш бе празникът на Община Пантелей, която е обособена като самостоятелна градска община пред 18 години.

С тридневни празнични събития прояви бе почетен патронът на общината Свети Пантелеймон В навечерието на празника, в присъствието на местни власти, гостуващи делегации от чужбина и многобройни гости, празничната церемония бе извършена от Нишкия епископ Арсений и духовенството на храма „Св. Пантелеймон“. На тържествена церемония, на заслужили колективи и личности, както и на изявени деца от училищата и млади таланти, бяха връчени годишни награди.

В честването на празника се включиха много граждани и гости на Ниш в голям концерт на открито, както и различни съпътстващи изяви в цялостната празнична програма „Пантелейска въртележка“.