„Чухме негов министър, който твърди, че не трябвало да мислим за мандата на парламента като за четиригодишен, че можело да се случи военно или извънредно положение и може да се удължи мандатът с месеци. Министърът не е ясновидка, за да знае какво ще се случи тогава, но изявлението му, осем месеца преди изборите, е показателно за намерението да се брани със зъби и нокти до последно това управление”, каза Манолова.

Тя допълни че, причината за това намерение е, очакваните сериозни европейски средства за възстановяване на икономиката след кризата с коронавируса. Според нея е ясно, че като продължат да насочват европари към приятелския кръг от фирми, към тези, които им осигуряват изборите, това ще подкопае честността на вота. Манолова беше категорична, че „Изправи се.БГ“ ще участва в изборите догодина и до два месеца ще регистрират партия. Мая Манолова заяви, че Борисов е изпуснал кормилото, както на кризата с коронавируса, така и на икономическата криза.

Хаосът от числа скрива действителността, която всички ние виждаме - каза Манолова и посочи: "По данни на Националния статистически институт, новите безработни след COVID-19 са 100 хил., а според Агенцията по заетостта годишно са 111 700 души. Същевременно социалният министър твърди, че новите безработни са 72 хил., посочи Манолова. Според Евростат, през април в България ръстът на безработицата е осем пъти по-висок от средния за Европа, а 16% от новите безработни в Европа са в България".

Бившият омбудсман обясни, че нейната прогноза за следващия годишен сезон е, че това ще бъде „есента на бунтове и гражданско недоволство”.