Гостите започнаха по-активно мача, постепенно взеха инициативата и закономерно първи стигнаха до гол. Още в самото начало на двубоя Марио Иванов на два пъти изпробва рефлекса на вратаря на домакините Владимир Дакев, а веднъж Мартин Монов стреля опасно с глава след изпълнение на корнер. Така се стигна до 13-ата минута, когато с коварен удар от 20-на метра Тихомир Найденов-Бизнеса изведе „червено-черните” напред в резултата - 0:1.

Зверинчани отговориха с атрактивен изстрел със странична ножица на Ангел Петров, преминал на сантиметри от вратата на дебютиралия за мездренци опитен страж Веселин Цветковски.

Най-спорната ситуация в срещата бе в 31-ата минута, в която нападателят на Скала Цветослав Ценов бе съборен в пеналта, но главният рефер Росен Гановски прецени, че няма нарушение и даде знак играта да продължи. Последва реплика на Ценов към съдията, който му показа втори жълт, респективно червен картон и домакините останаха с 10 души на терена.

Три минути преди почивката капитанът на локомотивци Борис Тончев стреля от далечно разстояние в напречната греда.

Макар и в намален състав, в началото на второто полувреме зверинчани можеха да се върнат в мача - Ангел Петров стреля от границата на наказателното поле, но вратарят Цветковски внимаваше и изби в корнер.

В 65-ата минута „старото куче” Александър Миков се оказа най-съобразителен след центриране на Тончев от статично положение и от непосредствена близост покачи на 0:2.

До края на двубоя се запомниха два хубави пробива на Тончев и един на Юлиян Димитров от гостите, завършили с удари покрай вратата, както и две добри възможности, които се разкриха пред младите попълнения в състава на мездренци Марио и Константин Велинови. Пропуски за домакините пък направиха Ангел Петров, Мартин Гълъбов и Денис Георгиев.

В другото дерби на кръга Монолит и Манастирище завършиха наравно - 0:0. Скала 2015 (Оселна) победи като гост Ботев (Рогозен) с 1:4, а мачът Дунав 2016 (Селановци) - Околчица (Моравица) бе отложен.

Лидер в таблицата е Манастирище с актив от 22 точки и мач по-малко. Втори е Локо (Мездра) 19 т., следван от Монолит и Скала (Зверино) с по 17 т. Пето-шесто място делят Околчица и Огоста (Хайредин) с по 16 т., като моравчани са с мач по-малко.