© Община Мездра

Експозицията включва 8 картини – 5 класически натюртморт творби - „Есенна библиотека”, „Утро”, „Натюрморт”, „Синият чайник” и „Слънчовци” и 3 свободни композиции – „Роза“, „Пеперудата“ и „Дар“. В картините преобладаваха по-ярките и наситени цветове.

Светла Дамяновска - главен експерт „Културно наследство и художествена галерия“ представи отделните творби и техники, използвани от художника и разказа малко от нейната биография на присъстващите.

„Работите на Антоанета впечатляват с перфектни композиции, чудесно познаване и владеене на формите и материалите, въздействащ колорит и внимателно пресъздадени детайли. Въпреки че творбите й са много наситени визуално, те не изморяват погледа, а доставят удоволствие с художественото запълване на пространството и перспективната дълбочина. Начинът, по който Антоанета пресъздава природата и бита, е професионален, но и изпълнен с любов и преклонение към красотата, която ни заобикаля и която не винаги сме в състояние и настроение да забележим. Радвам се, че такъв творец се присъединява към Групата на мездренските художници и се надявам това да е само първата от поредица нейни изложби", каза в заключение Дямяновска.

Талантливата художничка разкри, че черпи вдъхновение от всичко, но най-вече от красотата на природата. С най-открояващата се - картината „Дар“, Раева е искала да покаже, че света и природата в него са ни е подарени.

От името на Община Мездра художничката получи поздрави и букет цветя от Нели Минева, заместник-кмет "Икономическо развитие, социални и хуманитарни дейности".

Любителите на изкуството могат да разгледат изложбата на Антоанета Раева до края на февруари във фоайето на втория етаж в сградата на Община Мездра.