© Община Мездра

В тазгодишното издание на турнира ще вземат участие 8 отбора - представители на 6 хандбални клуба от Северозападна, Централна Северна, Западна и Югозападна България: три клубни формации на домакините от ХК Локомотив (момчета до 10 г., момчета до 9 г. и момичета 9-10 г.) и по една клубна формация на ХК Осъм (Ловеч), ХК Спортист Кремиковци 2018 (София), НСА (София), ХК Сливница (Сливница) и ХК Интер (Благоевград).

Съгласно регламента на турнира, 8-те клубни формации са разделени чрез жребий в две групи, в които ще изиграят помежду си общо 12 срещи по системата „всеки срещу всеки“. Времетраене на срещите, които ще се играят едновременно на две игрища, е две полувремена от по 10 минути.

Съобразно възрастовите особености на подрастващите хандбалисти, в тези двубои ще присъства състезателният елемент на играта, но няма да има победители и победени, респективно - крайно отборно класиране.

Официалното откриване на VI турнир по мини хандбал „Малки локомотиви“ е в 10:00 часа на спортната площадка в Средно училище „Иван Вазов“, а награждаването и закриването на турнира по програма са в 13:20 часа.

Всички отбори ще получат като награди купи, а всички състезатели - медали, осигурени от Община Мездра. Ще бъдат отличени също 7-те най-добри играчи в турнира.