В началото на юни тази година започна изграждането на зоната за отдих, която разполага с фитнес уреди, пейки и беседка. Кметът на китното планинско селце Игнатица, каза, че предстои да бъде направена проверка на изпълненото до този момент.

Доброволци, заедно с кмета, участваха в облагородяването и оформянето на цветни алеи и кътове.

Иво Костов разказа за инициативата и благодари на Община Мездра и Общинския съвет, които са му гласували доверие за осъществяването на проектите. Не забрави и всички доброволци, подкрепили реализирането им, и помогнали за преустройството на едно запустяващо място да се превърне в приятна и цветна площадка за всички.

„Искам да изкажа голяма благодарност на хората, които дойдоха, за да работят на площадката – цял ден пяха и копаха. Повечето от тях са възрастни, но бяха изключително щастливи, че могат да вложат собствен труд и да бъдат част от нещо, което ще остане за внуците им. Важно е да има какво да дадем, да създаваме по-добри условия, за да може да очакваме младите да искат да останат в селото. Имаме идеи за още много неща, които да се направят, но трябва време и средства. Когато човек се труди разбира се, има резултат и той се вижда.“

Управникът сподели още, че след пет години усилена работа по модерното футболно игрище, което е с изкуствен терен и осветление, вече се провеждат футболни срещи между селските отбори и с голямо удоволствие хората идват, за да ги гледат.

Новото спортно съоръжение е построено по инициатива на кмета на планинското селище, предимно с дарения и с доброволния труд на местните хора.

Предстои и изграждане на паркинг до новата площадка. Събират се много хора на мачовете и искам да им осигурим по-голямо удобство, допълни Костов.

Вече е готов и зрителски сектор на спортното игрище, който е на стойност 4 989 лв. Проектът за изграждане му бе одобрен за финансиране от Общински съвет по Програма "Малки местни инициативи - Мездра 2019".

За окончателното довършване на зоните около терена, Кметство Игнатица бе одобрено по Програма „Малки местни инициативи – Мездра 2020” и ще получи възможност за построяване на съблекалня и изграждане на санитарен възел на спортното игрище.

Кметът на планинското село разказа за ентусиазма на хората, които и с труд, и със собствени средства полагат усилия за подобряването на жизнената си среда. Възобновяването на старото спортно игрище е една негова сбъдната мечта. Той изрази своята признателност най-вече на семейство англичани, които отсядат в селото и за огромната им финансова подкрепа от над 60 хил. лв.