Врачанската света митрополия приканва всички врачани и гостите на града да се присъединят към тържествените богослужения, свързани с дните около Рождество Христово, във всички храмове в епархията. Ето и реда на богослуженията в тези дни, които ще бъдат оглавени от Негово Високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий:

На 24 декември Врачанският митрополит Григорий ще предстоява богослуженията в митрополитския храм “Св. Николай Мирликийски” във Враца. В 7:30 ч. сутринта там ще започне утреня, последвана от Царски часове и вечерня с Василиева света литургия, като се очаква началото на литургията да бъде около 9 ч.

В деня на светлото Рождество Христово – 25 декември – Врачанският владика, заедно със свещеници от града, ще отслужи празнична света литургия в катедралния храм “Св. 12 апостоли” във Враца. Началото на богослужението е в 9 ч.

На втория ден на Рождество Христово, 26 декември, се чества Съборът на Света Богородица. В този ден митрополит Григорий ще предстоява светата литургия в храма “Света Параскева” в Бяла Слатина.

На 27 декември Православната църква почита паметта на първия мъченик, пострадал за християнската вяра – свети архидякон Стефан. Храмът във врачанското село Добруша носи името на светеца и в този ден митрополит Григорий ще оглави светата литургия в този храм.

“На всеки християнин и на всяко семейство в нашата богохранима Врачанска епархия пожелавам да бъдат озарени от светлината на Рождеството на нашия Господ Иисус Христос, а донесеният от Него мир, да се всели във всеки от нас и в нашите домове” – каза Врачанският митрополит.