© Община Враца

С планираното изпълнение на бюджетните прогнози, ще бъде внесено предложение за насочване на средства за ремонт на останалите улици в “Бистрец”.

Кметът Калин Каменов инспектира строителите и заяви, че в следващите месеци приоритетно ще се възстановяват улици в квартала. “Изкопните дейности по проекта за воден цикъл на ВиК допълнително влошиха състоянието на уличната мрежа в квартала. За съжаление нито в проекта на водното дружество, нито от страна на регионалното министерство бяха предвидени средства за възстановяването на настилките. След липсата на отговор от компетентните институции, взехме решение със собствени бюджетни средства да започнем поетапното възстановяване на инфраструктурата в квартала. Ще бетонираме всички стръмни улици, а главните пътни отсечки ще се асфалтират”- каза още Каменов.

Към момента дейностите се реализират на улица “Стоян Орловски”, а след това екипите ще продължат с улиците “Манастирска”, “Еделвайс”, “Езерото”, “Славов дол” и други отсечки във високите части на квартала. С асфалтова настилка ще бъдат - “Гаврил Бистричанин”, “Касината” и “Люляците”, като в момента експертите извършват огледи, за да бъдат включени допълнителни участъци за асфалтиране.

Ремонтните дейности ще бъдат контролирани от главния инженер на местната администрация – Димитър Димитров и кметския пълномощник Владимир Тодоров.