© Община Враца

“Въпреки трудностите и сериозните предизвикателства, с общи усилия успяхме напълно да завършим строежа на храма. За тези 18 години стотици жители и местни предприемачи са подпомогнали изграждането му. Днес всеки от вас трябва да бъде горд, защото храмът нямаше да е факт без вашата подкрепа. През настоящата година ние показахме, че обединени можем много повече. Успяхме да възстановим настилките на част от пътната мрежа, изградена е и детска площадка. Вярвам, че ако сме единни, ще успеем да надградим постигнатото. Честит празник!” - каза кметът и допълни, че местната администрация е предвидила средства за ремонт на парка в квартала.

Кметският пълномощник - Владимир Тодоров благодари на жителите на “Бистрец” за подкрепата и положените усилия за изграждането на параклиса.

Параклисът бе осветен от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий.

На жителите и гостите на квартала бе раздаден курбан за здраве и благополучие. Програмата ще продължи с изпълнения на самодейците от местното читалище.

На събитието присъстваха още: народният представител Петя Аврамова, общински съветници, заместник-кметовете Цветан Стойчков и Александър Владимиров, кметовете на населени места, дарители на храма и жители на квартал „Бистрец”.

За изграждането на параклиса са инвестирани над 35 000 лева от бюджета на Община Враца. От Врачанска Митрополия, бяха осигурени още 10 000 лева от дирекция „Вероизповедания“. За реализирането на проекта са дарени средства от местни предприемачи и жители на квартала.