Целта на кампанията „Чиста околна среда – 2021г.“ е да изгради обществено отношение по въпросите, свързани с опазването на околната среда, да повиши екологичната култура и загрижеността към мястото, в което живеем. С реализацията на дейностите по Националната кампания „Чиста околна среда – 2021г.” се цели реновиране и/или създаване на нови паркови пространства, залесяване и засаждане на почистени площи, създаване и възстановяване на зони за отдих, ремонтиране на детски и спортни съоръжения и други. Ще се постигне повишаване на екологичното самосъзнание, формиране на позитивна нагласа към природата, затвърждаване на умения и желание за опазване на околната среда у гражданите.

Крайна дата за реализация на дейностите по Кампанията е 30 ноември 2021 г.

Конкурсните проекти се изпращат до деловодството на ПУДООС по Държавна единна електронна система за обмен на документи (Eventis, Акстър и др.), или по e-mail: proekti2021@pudoos.bg, с краен срок за изпращане – 29.01.2021г.

Само по изключение кметства/кметски наместничества, които нямат достъп до държавната единна електронна система за обмен на документи, могат да изпращат проекти по пощата с обратна разписка или куриерска фирма на адрес: ПУДООС, гр. София 1000, ул. „Триадица“ № 4, ет. 2, с краен срок за изпращане – 29.01.2021 г.

За приемане и въвеждане в деловодната система на ПУДООС ще бъдат допуснати само онези Заявления, получени по обмена или носещи пощенско клеймо с дата на изпращане до 29.01.2021 г. включително.

Няма да се приемат за въвеждане в деловодната система Заявления за участие в Кампанията „Чиста околна среда – 2021г.“ донесени на ръка от Заявителите в деловодството на ПУДООС.

Заинтересованите лица могат да намерят повече информация на сайта МОСВ за основните изисквания към съдържанието на проекта, необходимите за представяне документи и допустими разходи.