"От днес започва празничната програма на селановския събор "Петковден 2023". От 18:00 часа в читалището ще има изложба на селановски творци, която е озаглавена "Вдъхновение", а от 19:00 часа, отново в читалището, ще се проведе театралният спектакъл "Нормални хора" от Дома на енергетика в град Козлодуй, с режисьор Богдан Петканов", каза Анелия Николова, временно изпълняваща длъжността кмет на селото.

Участниците са около 800 от над 40 населени места. Двата румънски състава, заявили участие, не са пристигнали, поради спиране на ферибота. Фестивалът се организира за 16-и път от НЧ "Самообразование" и Кметство Селановци.

Програмата в съботния ден започва от 10:00 часа. Ще има "Дни на производителя", които ще се проведат и в неделя. В тях ще участват животновъди, зърнопроизводители, билкари, винари, млекари и медари, които представят своята продукция по атрактивен начин. Всички гости ги очаква и кулинарна изложба от местни ястия.

В неделя програмата продължава със сутрешна литургия, отново "Дни на производителя", концерт на етрополския духов оркестър и спортни прояви в рамките и на двата дни.