Празникът ще бъде открит на 10 октомври и ще завърши в Деня на големия християнски празник, Петковден, посветен на Света Преподобна Петка Търновска- 14 октомври.

В програмата са включени различни впечатляващи културни, спортни и развлекателни изяви, които ще превърнат Селановци в център на Северозапада за пет дни.

Сред най-атрактивните събития са XIII-ия Международен фолклорен фестивал „Кукурузени усмивки”, с участието на украинските ансамбли Джерельце” и "Славяночка”, концерт на сръбската звезда Весна Змиянац, спектакълът „Споменът за утре” на трупата на Нешка Робева "Нешанъл Арт" и концерт на духовия оркестър „Виво Монтана”.

За почитателите на Мелпомена Драматичен театър „Драгомир Асенов”– Монтана ще представи комедията "Срещи в сряда”.

Духовният наследник на Йордан Радичков, писателят Стоян Николов –Торлака, ще представи последния си роман „Иваил цар”.

Самобитни художници от Селановци ще представят изложбата „Вдъхновени от живота”.

Не са забравени и спортните изяви, в които участниците ще демонстрират сила и ловкост, съпроводени от немалко хумор и зрелища. Такива са турнирът по класическа борба „Кой ще грабне овена”, XII-и международен турнир по канадска борба „Селановски събор 2018”, както и забавният спортен празник за всички „Кукуусмивки”, включващ игри, крос, колоездене.

На Цар Футбол също е отредено подобаващо внимание с двубоя между детските формации на ФК ”Дунав 2016” (Селановци) и ФК „Искър” (Роман) за първенството на Зона Враца.

Съборът ще завърши в неделя с Празнична Света литургия в чест на Преподобна Петка Търновска, в храма „Вси български светии”