Те са се срещнали със зам.министър Жени Начева, експерти от правния и счетоводен отдел на Министерството. Очакванията са, този път след посещението в понеделник, наистина да бъдат предприети бързи действия, тъй като съществува реална опасност около 200 000 души от региона да останат без здравеопазване.

През вчерашния ден и директорът на Спешното отделение, д-р Лещарска е уведомила Министерството на здравеопазването за невъзможността да се направи нормален график за дежурства в отделението, заради недостиг на необходимият брой медицински персонал. Кога точно ще пристигнат представителите на здравното министерство, къде и с кого ще се срещнат, засега няма официална информация от пресслужбата на болницата.

Врачани обаче, реагират на лошите новини за затворените едно по едно отделения на МБАЛ „Христо Ботев“. От няколко дни в социалните мрежи тече трескава подготовка за автошествие, пореден протест в защита на лечебницата. Събитието е планирано за днес на 13 май от 10.00 ч. Автошествието ще тръгне от улицата пред сградата на Областната администрация. Организаторите се заканват, ако за пореден път не бъдат чути, да предприемат и блокиране на главен път Е 79.