Участниците в протеста издигнаха жива барикада в района на бензиностанция "Ромпетрол", където скандираха "Сърце, душа - за България!" и се хванаха на хоро.

Освен срещу високите цени на горивата, те се обявиха срещу цялостното управление на страната през последните 30 години, срещу драстично ниските доходи, поискаха и оставката на правителството.

"Нашите деца ще живеят в мизерия заради това, което прави нашето правителство с нас, а ние мълчим… Няма вече да мълчим, трябва да се чуе нашият глас!", заяви една от протестиращите Катлина Павлова.

"Тази държава е превърната в една помийна яма, където властва само престъплението!", допълни Милена Велчева, която от години е принудена да си търси препитание в чужбина.

Недоволните бяха категорични, че никой не им плаща, за да протестират. И предупредиха политическите партии да не се опитват да извлекат дивиденти от протеста им, защото той е насочен срещу всички управлявали от 1989 г. насам.

Образуваха се колони от чакащи коли, но до стълкновения с полицията не се стигна. По молба на полицай, протестиращите пропуснаха автомобил с бебе на три месеца.