Успяхме да получим информация по случая от доверила ни се бивша проститутка, която по обясними причини не пожела да споменаваме нейното име. Тя има дълъг стаж по най-древната професия в Гърция, но преди две-три години се е завърнала във Враца, защото детето й е започнало училище. Разказа ни, че познава бегло М. С. О. от Враца, с която Цветан живял на съпружески начала и я принуждавал да проституира.

„Аз не излизам вече на работа, но мои приятелки са я виждали и при разклона за Краводер и при Железния мост край Враца и на околовръстното при Косталево. Не съм сигурна, но май я е пращал и към София, някъде около Сливница. Приятелките ми казваха, че била бременна и пак я пращал да работи, то на студа, през януари тази година. Виждали са я цялата насинена. Оплаквала се, че я е заплашвал, биел я е, скубал я ритал я. Взимал й всичките изкарани пари.”- разказва бившата проститутка.

Тя не знае дали някои е подал сигнал на полицията за домашно насилие, дали нещастницата е била заловена да работи по магистралата край София или сама се е оплакала и потърсила спасение при полицаите. Казвали са й обаче, че нещастното момиче щяло да ражда и социалните са я настанили някъде далече от Враца. От разказа й разбираме, че принуждаваната да проституира млада жена го е правила още когато била непълнолетна, дори имала вече едно дете от сутеньора си.

Дали е родила второто бебе, нашата събеседничка не знае. Но пък научила от бившите си колежки, че Цветан е в ареста и ще го съдят. "Да го накажат този жесток изверг. В тази, нашата работа, жените сами си избират да си изкарват така парите. Вярно е, че дават на сутеньорите процент, обаче малко са тези, които са принуждавани да излязат по пътищата с побойща. Насила хубост не става, нали знаете” - така завършва разказа си жената и ни напомня, че сме й обещали анонимност. Вече се е събрала с добро момче, гледа си детето, не иска неприятности и казва, че се моли и онази нещастна жена да се отърве от ядовете.