Съдът е преценил, че ако е необходимо, същият може да бъде настанен в стационарни условия. И към настоящия момент може да се направи обосновано предположение за авторството на Г. Г. в инкриминираното деяние и това по никакъв начин не е разколебано от събраните доказателствени материали.

В подкрепа на този извод са и обясненията на обвиняемия, дадени на проведеното досъдебно производство в присъствието на служебния му защитник. В тях, той подробно, логично, детайлно и безпротиворечиво е описал фактологията преди, по време и след деянието, както и механизма на убийството. Наред с това е дал насоки и е показал на органите на разследването конкретни факти, свързани с убийството, към което, ако той не беше съпричастен, нямаше как да му бъдат известни.

На следващо място, макар да е с постоянен адрес и да не съществува опасност от укриване, съдът прие че има опасност той да извърши престъпление, тъй като събраните доказателства са в насока, обуславяща високата обществена опасност на деянието. На този етап от разследването липсват обстоятелства, които да дадат основание за смекчаване на взетата по отношение на обвиняемия мярка за неотклонение“ – се казва в мотивите на Врачанския окръжен съд.

Определението на Окръжен съд - Враца може да се обжалва или протестира в тридневен срок от днес пред Апелативен съд - София.