Съгласно регламента, "Kreta Run 2018” ще се проведе в следните категории - мъже и жени, юноши и девойки, като таксата за участие е повече от символична - 10 лв. Призьорите в състезанието ще получат ръчно изработени медали от Анелия Димитрова, както и куп атрактивни награди: за първо място - домашна туршия и сланина, за второ място - домашен суджук, за трето място - кило домашно вино. Ще има и томбола с други домашни благинки за зимата - лютеници, лютики, кьопоолу, сланина, чесън и прочее.

Стартът на "Kreta Run 2018” е в 11:00 часа на 21 януари (неделя) на площада в центъра на Крета, а финалът според предварителната програма е около 14:00 часа.

Повече за състезанието и трасето можете да научите на официалната страница на събитието във facebook.

Годишният спортен календар на "BG Events&Guiding” за 2018 г. включва 10 състезания по планинско бягане, планинско и шосейно колоездене, организирани в Северозападна България. Освен "Kreta Run”, сред тях са „Пъстрина Рън” - на 18 февруари в околностите на монтанското село Крапчене, „Водопадите на Копрен” - на 24 март край монтанското село Копиловци, „Rocks N’Roll (велосъстезание по cross country) - на 1 април край Белоградчик, „У Царството на Трибалите” (планинско бягане през водопада „Боров камък”) - на 29 април на територията на Природен парк „Врачански Балкан”, „Козлодуй-Околчица” (велопреход и възможен ултрамаратон) - на 2 юни, „Шосеен часовник „Околчица” - изкачване на връх Околчица на 30 юни, „КОМски часовник” - велосипедното изкачване от гр. Берковица до хижа „Ком” на 7 юли, Спортен празник „Три чуки” (планинско бягане и колоездене) - на 11 август край Хижа „Явор” над Чипровци и „Боровица Рън” - на 29 септември в района на Белоградчишките скали.

Годишният спортен календар "BG Events&Guiding” ще бъде представен официално на 18 януари (четвъртък) от 19:00 часа в Залата за събития "В парка“ на пл. "България" №1 ("Малкото НДК”) в София.