Жителите изразиха своята позиция и настояват да бъдат предприети мерки за справянето с високата скорост, като се използват различни методи. Част от тях предложиха да бъдат поставени полицейски пунктове, изкуствени неравности и знаци за по-ниска допустима скорост. Хората настояват и за по-голямо присъствие на органите на реда.

Предложенията на всички бяха изслушани от представителите на общинската и изпълнителната власт, които поставиха под внимание всички въпроси и обсъдиха варианти да се избегне напрежението.

„Ще се опитаме поне в рамките на селото да ограничим скоростта, поне доколкото ни позволява закона. Ще потърсим начин да ограничим по-тежките коли на Ребърково, за да не минават през Крета“, каза кметът Иван Аспарухов. По негови думи до консенсус се стигна и част от нещата ще бъдат изпълнени.

Днес в Крета беше направена проверка на пътя от представители на общинската структура и фирмата изпълнител. До дни на четири места в селото ще бъдат положени пътни ограничители за скорост под формата на изпъкнала изкуствена неравност. Ще се поставят и знаци за ограничение на скоростта. Предвижда се и по-засилено полицейско присъствие.

Кметът на общината потвърди, че ще бъде обновена пътната маркировка на цялото трасе, включително в град Мездра.

Апелът към всички участници в движението е да бъдат по-внимателни на пътя, особено ако не познават трасето и населените места. Да карат със съобразена скорост, да спазват стриктно пътната сигнализация и да не предприемат рискови изпреварвания, с които да застрашат безопасността и живота на всички пътуващи.