Летните занимания за деца и ученици започнаха с рецитали и четения на приказки. Това е поредното мероприятие, което Мездренската библиотека организира от началото на годината. Целта е през следобедите от ваканцията децата да се откъснат от дигиталните устройства, макар и за кратко. Както и да им даде възможност да станат част от света на книгите и да се забавляват с творческо писане и други занимателни и образователни дейности.

Възпитаниците на ОУ „Христо Ботев“, СУ „Иван Вазов“ и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, заедно с техните учители, бяха първите гости на читалищната библиотека и станаха част от началото на забавно лято. Те се включиха с рецитали, четене на любими произведения и авторски стихотворения.

Главният библиотекар Павлина Русева, заедно с Димитрина Иванова – завеждаш „Детския отдел“, посрещнаха децата и им разказаха за инициативата и защо е важно да посещават библиотеката.

Всеки делничен ден, в продължение на два месеца, екипът на библиотеката ще организира разнообразни занимания за своите малки приятели. Понеделник ще бъде посветен на четенето, отбелязване годишнини на писатели и книжни пътешествия. В сряда читалищната библиотека ще провежда творческа работилница – измисляне на приказки, писане на есета, рисуване и много други забавни дейности. В петък посетителите ще имат възможност да откриват интересни факти от нашата история, владетели и важни събития от България, Мездра и региона.

В досегашните пет издания на инициативата са обхванати повече от 300 деца от началния и основния етап на обучение в градските училища.