Йоана сподели, че вече доста хора са се отзовали на апела на организаторите и вече има събрани продукти, но очакват още повече добронамерени мездренчани да се присъединят към инициативата. Тя допълни, че за да получат повече информация за нуждаещите се възрастни хора в общината, се свързват с кметовете на наслените места, които най-добре познават състоянието на своите съграждани. Разбира се, търсят съдействие и от службите за социално подпомагане в Мездра.

Даренията могат да се правят на две места: Детска борса „Натали” и офиса на EasyCredit, в сградата на гарата. Организаторите очакват идеи от хората, съпричастни към инициативата – къде и как да се реализира тя, конкретни имена на нуждаещи се пенсионери, селото, адреси. Те призовават доброволците да носят предимно дълготрайни продукти от първа необходимост.

Предаването на хранителните продукти на самотните пенсионери ще стане на 21 декември.

Междувременно, Йоанна разказа и за успехите на фолклорен клуб „Луд Гидия” през отиващата си година.

Танцьорите от „Луд Гидия” имаха престижни участия и отлично представяне във фолклорния фестивал във Велико Търново „Болярско надиграване”, в Международния балкански фолклорен фестивал в Паралия Катерини – Гърция, Национален фолклорен съборЛеденика“. Последното за годината участие на клуба бе на 30 ноември в град Пазарджик, в традиционния Национален фестивал за народни хора „Тракийска броеница“.