Целта на инициативата бе събиране на хранителни продукти и подготвяне на коледни пакети, които бяха раздадени на самотни възрастни хора от община Мездра1 в навечерието на Рождество Христово.

Инициаторите на благотворителната кампания „Подари Коледна вечеря, дари топлина и надежда” бяха Танцов фолклорен клуб „Луд Гидия”, с художествен ръководител и хореограф Йоанна Аспарухова, разказаха, че са раздадени над 70 пакета с хранителни продукти – олио, консерви, захар, зрял фасул, плодове, брашно и варива на нуждаещи се хора в Мездра, Зверино, Моравица, Руска Бела, Ослен Криводол и Дърманци.

Йоанна Аспарухова сподели, че навсякъде хората са ги посрещнали с изненада, и в същото време със сълзи на радост и благодарност, че не са забравени. Първоначалното недоверие бързо се е стопило, когато пред входната врата бабите и дядовците се срещнали с усмихнати и лъчезарни млади хора, с пълни ръце, както повелява традицията.

На връщане от Зверино, „полазниците“ оставили пакет с продукти и в Черепишкия манастир, където получили благословията на отците за добротата и блогородството, съпътстващи душите и делата им.